09/02/2019 Dutch monkey crew

Dutch monkey crew I Beard raisers & Beer drinkers.

Dutch Monkey Crew.

Beer drinkers & Beard raisers

Er zijn tal van redenen te bedenken waarom iemand zijn baard laat groeien. Maar een ding is hetzelfde, naar mate iemand zijn baard langer zal laten staan zal hij vroeg of laat terecht komen in een (voor veel mensen onbekende) subcultuur van baarddragers.

Voor je het weet ben je beland in een wereld van barbiers en baardproducten. Wild vreemde mensen willen ineens aan je baard zitten, gaan je groeten op straat of hebben een mening over de hoeveelheid haar op je kin.

Dutch monkey crew.

Wanneer iemand een sport gaat beoefenen of bijvoorbeeld zijn hobby naar een next level wilt brengen is de kans groot dat hij zich aansluit bij een sportschool of vereniging.

Maar niet iedere baard broeder sluit zich aan bij een baardclub. Nederland kent wel verschillende baardclubs, zoals de DBMA, BV, BBB en Mad Viking Benelux. Allemaal met hun eigen identiteit en eigen leefwijze. Ieder een uniek broeder schap! Een ding hebben ze gemeen, alle leden hebben een baard! Sinds September 2018 is er een nieuwe baardclub actief in Nederland, de Dutch Monkeys!

De Dutch Monkeys is in basis een échte mannenclub. En hoe herken je een échte man?

Precies, zijn baard!

Dutch Monkey crew.

De Dutch Monkeys is er voor alle mannen die gaan voor een badass baard, broederschap en gelijkheid. Want de Dutch Monkeys zijn er voor álle mannen ongeacht afkomst, religie of huidskleur.

De Dutch Monkeys is opgericht door een groepje Nederlandse baardapen die eerst bij andere een baardclub zaten, maar daar niet vonden wat ze zochten.

Bij mijn vorige baardclub was de groepsdruk enorm hoog. Je moest je aan allerlei belachelijke regels houden. Er was veel drama en het onderlinge respect was ver te zoeken.”

“Het idee van een baard club sprak mij echter wel erg aan en ik heb er veel toffe gasten leren kennen. Vandaar het idee om met een groepje gelijkgestemden baardapen een eigen club op te richten. Inmiddels zitten we op ruim 30 leden en hebben we al verschillende toffe meets gehad”, aldus Rob, een van de initiatiefnemers van de Dutch Monkeys.

Dutch monkey crew.

De Dutch Monkeys hebben een actieve online community (Dutch Monkey Crew genaamd) waarin vooral ‘mannen-dingen’ besproken worden, ervaringen worden uitgewisseld en waarin veel gelachen wordt. Naast de online omgeving zoeken de leden van de DMC elkaar ook regelmatig op om samen een biertje te drinken of samen leuke activiteiten te ondernemen.

De structuur van de Dutch Monkeys is simpel. Ben je uit het juiste hout gesneden, heb je humor, ben je wars van drama en heb je een goeie baard dan kun je bij de DMC. Geen gedoe met patches, minimale baardlengte of hiërarchie.

Beslissingen in de club worden democratisch genomen. Verder zijn er geen verplichtingen of kosten rondom lidmaatschap. Een actieve deelname, af een toe een foto op insta, een keer een biertje komen drinken of chatten in de Line-app wordt gewaardeerd.

De volgende bijeenkomst van de Dutch Monkey Crew staat 23 februari in Tilburg gepland. Kijk op https://www.instagram.com/dutch_monkeys_ of https://www.facebook.com/Dutchmonkeys2018 voor aanmelden en details.

6 gedachten over “Dutch monkey crew I Beard raisers & Beer drinkers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Richard van der Dussen

Ontvang voordeel en nieuws