18/05/2018 Roughneck. Beard strong

Baardolie van Etos en Baardolie van Kruidvat?

Al sinds enige jaren kunnen we wel stellen dat de baard blijft. Boze tongen spraken in het begin nog over een hype. Het hedendaags straatbeeld laat duidelijk anders zien. De baarden van vandaag zijn dan ook divers, van een strak getrimde baard tot een weelderig bos.

 

En dat is het mooie, eenieder kan een baard laten staan overeenkomstig zijn karakter en zo zijn individualiteit nog eens dik onderstrepen. Er is veel veranderd, had je in het begin slechts enkele barbieren, zie je ze nu op elke hoek van de straat.

 

En zo is het ook met baard verzorging. Had je in het begin een aantal labels zien we nu zelfs baardolie Kruidvat en baardolie Etos verschijnen. Enerzijds onderstreept dat het feit dat we allang niet meer over een hype spreken anderzijds is het wel jammer dat dergelijke bedrijven met zulke belabberde producten op de markt komen.

 

Want diegene die geen ervaring heeft met goede labels heeft gaat dergelijke baard olie als de standaard zien. En dat is doodzonde. Er is namelijk zoveel meer uit je baardgroei te halen. De juiste verzorging, de beste looks, allemaal te bereiken door de goede labels. En niet die grootwinkelbedrijven die geld uit je zak willen kloppen met een belabberd product.

 

Om de het beste uit je baard te halen moet je aan de slag, er is geen standaard plan om de baardgroei te bevorderen. Uitproberen, mixen en matchen. Stap voor stap naar het beste resultaat. De juiste olie, balm, zeep, baardgroei middel enzovoort moet je allemaal zelf ontdekken. En dat is juist het mooie, zo krijg je de baard die je verdiend!

 

Ga voor de beste baard. Ga voor de juiste labels, ontdek ze, praat met baardbroeders, wissel tips uit en trap niet in belabberde producten van bedrijven die alleen maar op je geld uit zijn.

 

Ga voor kwaliteit. Dat verdienen je baard en jij!

 

 

14 gedachten over “Baardolie van Etos en Baardolie van Kruidvat?

 1. Toen ik met men baard begon was ik zo ondoordacht om mijn 1ste olie en waX bij kruidvat te kopen. Daar kreeg ik pas jeuk en schilfers van. Gelukkig vind men via het wereldwijde web al snel de weg naar deze pagina waar kwaliteit en service wel hoog in het vaandel staan.
  Bedankt.

 2. Heel eerlijk, ben ik best te spreken over de baardolie van Kruidvat. De wax vind ik niks, maar de olie is prima. Niet te vergelijken met de premium olieen natuurlijk, maar kost ook maar €3,95 hè.

 3. Ruim een jaar heb ik de baardolie van Kruidvat gebruikt. En uiteindelijk vond/vind ik deze maar niets; een veredeld soort naaimachineolie. Ik ben overgestapt naar de premium baardolie van Honest Amish. Wel duurder dan bovengenoemde baardolie
  maar kwalitatief een stuk beter

 4. De kruidvat olie is net zo prima als de duurdere, het heeft niet zo’n lekkere geur misschien, maar de rest van het verhaal is imho pure onzin en een verkoopverhaaltje.

 5. Eigenlijk ben ik wel nieuwsgierig waarom die van de kruidvat en etos dan niet zo goed zouden zijn? Welke ingredienten ontbreken en welke ingredienten zitten er in die er niet in zouden moeten zitten?

  Ik ben net begonnen met het laten groeien van mijn baard en voor mij is dit een hele nieuwe wereld.

 6. Die van de Kruidvat is een dunne olie met inderdaad een wat mindere geur. Maar ik voeg daar zelf wat drupjes etherische oliën aan toe en creëer m’n eigen geur. Vind je de olie te dun en wil je het iets dikker voeg dan als draagolie een wat lobbige olie extra toe. Argan olie ofzo.
  Toegegeven, het maakt het product allemaal wat duurder, maar je hebt dan wel je geheel eigen geurtje en consistentie voor ruim onder de €10 (zeker als je de olie tijdens een aanbieding koopt). Ik gebruik het op deze manier al meer dan een jaar naar volle tevredenheid terwijl ik een makkelijk te irriteren huid heb. Dat is ook de reden geweest dat ik ik zo’n 15 jaar geleden begonnen ben een baard te laten staan: scheren resulteerde in steeds meer irritatie.

 7. @ Geerten. Een wat dikkere goedkopere baardolie met een ouderwets barbershop geurtje is Mr Jones, Blend NO.7. Te koop bij de Action. Op basis van sojabonen- en zonnebloem-olie. Geproduceerd door Orange Creatives in Naarden. Bevalt mij goed gedurende de wat koudere maanden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Richard van der Dussen

Ontvang voordeel en nieuws